JOB DESCRIPTION

Job Description (JD)

Nama ProgramPemprosesan Sarang Burung Walit [AF-063-3:2013]
Kod CUAF-063-3:2013-C02
CompetencyCore
Tajuk CUPEMANTAUAN AKTIVITI PEMPROSESAN SBW
Penerangan CUPemantauan aktiviti pemprosesan SBW ialah menyelia pemprosesan SBW mengikut GVHP, GMP (MS2333: 2010), 1GP, ISO, Malaysian Food Act dan spesifikasi syarikat. Kakitangan yang telah mahir dalam pemantauan aktiviti pemprosesan SBW mesti boleh mengenalpasti spesifikasi dan tujuan pemantauan aktiviti pemprosesan SBW, mengenalpasti peraturan dan perundangan yang berkaitan dengan pemantauan aktiviti pemprosesan SBW, mendapatkan data/informasi berkaitan aktiviti pemprosesan SBW, memantau aktiviti pemprosesan SBW, memeriksa produktiviti pemprosesan SBW dan merekodkan aktiviti pemantauan pemprosesan SBW

Hasil dari kompentensi ini, aktiviti pemprosesan SBW akan dijalankan dengan lebih effisen tanpa pembaziran dan kesilapan mengikut peraturan yang telah ditetapkan oleh syarikat.

Tempoh Latihan220
Objektif PembelajaranPemantauan aktiviti pemprosesan SBW ialah menyelia pemprosesan SBW mengikut GVHP, GMP (MS2333: 2010), 1GP, ISO, Malaysian Food Act dan spesifikasi syarikat. Apabila selesai CU ini, pelatih akan boleh:-
• Kenalpasti spesifikasi dan tujuan pemantauan aktiviti pemprosesan SBW
• Patuhi peraturan dan perundangan yang berkaitan dengan pemantauan aktiviti pemprosesan SBW
• Dapatkan data/informasi berkaitan aktiviti pemprosesan SBW
• Pantau aktiviti pemprosesan SBW
• Periksa produktiviti pemprosesan SBW68
• Rekodkan aktiviti pemantauan pemprosesan SBW
Pra-Syarat0